Volkswagen планує випускати Golf 8 ще 10 років

Час читання: < 1 хв.
0
Volkswagen планує випускати Golf 8 ще 10 років

Volkswagen планує значно продовжити життєвий цикл Golf 8, який може залишатися у виробництві до 2035 року. Про це заявив Кай Грюніц, член ради директорів Volkswagen, в інтерв’ю для Top Gear.

За його словами, нинішня генерація Golf може залишатися на ринку до запровадження заборони на продаж авто з двигунами внутрішнього згоряння в ЄС у 2035 році.

Це означає, що цьогорічне оновлення Volkswagen Golf 8 не буде останнім. Модель отримає принаймні ще одну модернізацію.

Очікується, що новий електричний Volkswagen Golf 9 з’явиться раніше, у 2027 або 2028 році. Він буде випускатися паралельно з попередником і, можливо, отримає назву ID.Golf.

Ця стратегія не нова для Volkswagen. Наприклад, бензиновий Porsche Macan першого покоління досі виробляється разом з електричним наступником, і така ж доля чекає на Cayenne.

Volkswagen Golf 8, який дебютував у 2019 році, може мати життєвий цикл у 15-16 років. Платформа MQB, на якій побудована модель, використовується з 2012 року і служила основою ще для Golf 7.

Для Volkswagen такий довгий цикл не є рекордом. Перший Volkswagen Golf після припинення виробництва в Німеччині (1974-1984 роки) продовжував випускатися в ПАР до 2009 року, перебуваючи на конвеєрі 35 років.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!