Categories: Новини

В Україні немає і не буде доступного розмитнення авто, – експерт

Share

Хто і чому намагається затягнути процес прийняття Закону Южаніної про зменшення акцизу на старі імпортні авто, на який чекають українські автомобілісти?

Законопроект про зниження податків, які необхідно сплатити при ввезенні авто, прийнято в першому читанні. Але до нього підготували величезну кількість правок, і шанси на успішне проходження другого читання сильно зменшилися.

“Згідно з Бюджетним Кодексом за півроку до 31.12., початку бюджетного року, заборонено внесення змін до податкових законів, бо складно порахувати Бюджет. Тому проект Южаніної в Раді треба було приймати вже у вересні. Це хоч і порушення, але внести зміни до підрахунку бюджету за 3 місяці ще було можна. Однак тепер депутати внесли в проект 156 поправок і розгляд проекту Южаніної через це перенесли на листопад”, – коментує ситуацію автомобільний лобіст Олег Назаренко.

“У нас,в армії жартували: “Хочеш, щоб атака захлинулася? Треба її очолити!”. Перефразовуючи скажу: “Хочеш, щоб не прийняли Закон? Треба взяти участь у його прийнятті, хоча б внесенням поправок і затягнути прийняття закону”, – вважає Олег Назаренко.

Кому вигідне затягування?

Якщо Верховна Рада знизить акциз і скасує обмеження, пов’язані з екологічними стандартами і віком авто, то ввезення блях припиниться повністю. “Українці зможуть недорого розмитнити авто, а послуги українських власників литовських фірм – бляхобізнесменів, які деруть з українців за ввезення блях через “верблюдів” 800-1500 євро, стануть нікому не потрібні. Навіщо платити схемнику 1000 євро, якщо за 900 євро чесно можна розмитнити авто?”, – запитує Олег Назаренко.

“Тому євробляхобізнесмени, які сидять на схемах, і можновладці (чиновники з депутатами), які в долі і ці схеми кришують, будуть робити все, щоб затягнути процес зниження податків і ще хоч трохи, але заробити на українцях!”, – резюмує пан Назаренко.

Що далі?

Цього року закінчується дія Закону Горвата про знижений акциз на авто не старші 2010-го року. Якщо Закон Горвата з нового року втратить силу, а законопроект Южаніної не набуде чинності, то імпорт старих авто зі сплатою податків припиниться повністю. У 2017 році було імпортовано 59 тис. б/у авто, цього року – вже 76 тис б/у авто.

Природно, така ситуація призведе до підвищення попиту на нерозмитнені автомобілі. Відповідно ті, хто зараз заробляють на ввезенні “євроблях”, збільшать свою частку на ринку.

“Шукаєте кому вигідно! Читайте ПІБ депутатів, які затягують ухвалення законопроекту. Євробляхобізнесмени проти високих податків? Як раз! А бджоли проти меду”, – пише на своїй сторінці у FB Олег Назаренко.

Джерело: Авто 24

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Leave a Comment

View Comments

  • с больной головы на здоровую.каждому понятно что закон южаниной-порошенко-святаша -васадзе выгоден только для них то есть автомонополистов плюс таможни для остальной части небогатого населения это чистая лажа.и прекрасно понимает часть евробляхеров что машины придется порезать на запчасти.речь идет о доступности нормальных авто для всех слоев населения .а то в на херня какая -то депутаты.чиновники могут купить авто например депутат Антонищак смог купить ауди а-6 2014 года 11.4 тыс. долларов в 2017 году это он написал в декларации.цена в германии от 17 тыс.эвро.десятки судей.прокуроров.министров вообще накупили 3-5 летние авто по 50000 гривень тогда как в законе предлагают с авто 2006 года только растаможка при стоимости 5 тысяч эвро составит около3тысяч что больше почти в два раза чем чиновница из киева заплатила за теслу модель 3.и если вы там считаете что народ дебильный и все это пережует .......

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Ford вимагає від постачальників скорочення витрат

Ford Motor закликає своїх постачальників знизити витрати у спробі підтримати рентабельність електромобілів, йдеться у внутрішньому меморандумі…

17.05.2024

Mitsubishi готує нове покоління культового мінівену Delica (D:6)

У гамі Mitsubishi компактний мінівен Delica існує з далекого 1968 року. З того часу автомобіль…

17.05.2024

Jaguar представив прощальний F-Pace напередодні переходу на електромобілі

Jaguar відзначає завершення доби свого розкішного позашляховика F-Pace випуском спеціальної версії 90th Anniversary Edition. Ця…

17.05.2024

Сервісні центри МВС відновили послугу щодо замовлення індивідуальних номерних знаків

Міністерство внутрішніх справ України повідомило, що популярні серед водіїв індивідуальні номерні знаки знову доступні для…

16.05.2024

Volkswagen оголосив грандіозні знижки на свій електромобіль

Головна автомобільна новина для ринку США: покупка Volkswagen ID.4 2023 зараз може стати відмінною угодою…

16.05.2024

Renault показала 300-сильний гібридний Rafale

Лінійку флагманського Renault Rafale 2024 поповнила топова спортивна версія E-Tech 4x4 300 HP. Купе-кросовер є найшвидшою…

16.05.2024