Як карають водіїв за використання телефону під час водіння

Час читання: < 1 хв.
0
Як карають водіїв за використання телефону під час водіння

Водіям заборонено використовувати телефон без навушників під час керування автомобілем. За порушення цього правила передбачено штраф або навіть позбавлення водійських прав.

Юрист Вадим Володарський роз’яснив, що штраф за розмови телефоном без hands-free складає 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 510 гривень. У разі, якщо порушення призвело до створення аварійної ситуації, штраф може зрости до 85 неоподатковуваних мінімумів, що дорівнює 1 445 гривням, а також можливе позбавлення права керування від пів року до року.

“Однак важко уявити, як саме просте використання телефону може самостійно створити аварійну ситуацію без інших порушень, таких як порушення пріоритету чи рядності”, — зазначає Володарський.

Реклама

Якщо поліцейські складають протокол за створення аварійної ситуації, справа розглядається в суді. У разі простого штрафу, його можна оскаржити в судовому порядку. Важливими доказами можуть бути фото або відео, що підтверджують використання телефону без навушників під час їзди.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!