Новини

Tesla першою презентує революційну технологію

Share

Tesla, здається, вирішила проблеми з технологією сухого покриття електродів, що може знизити вартість виробництва елементів 4680. Масштабне виробництво заплановане на кінець року.

У Китаї з’явилися чутки про можливу відмову Tesla від виробництва батарей після масових звільнень у травні, які торкнулися команди розробки батарей. Це викликало питання, оскільки компанія вже п’ять років намагається вдосконалити виробництво електродів для 4680 осередків.

Нагадаємо, що виробництво батарей Tesla розпочалося із запуску елементів 4680 на Дні батареї у 2020 році, після покупки компанії Maxwell у 2019 році. Maxwell розробляла технологію сухого покриття електродів, яку Tesla використовувала для своїх суперконденсаторів і адаптувала для виробництва батарей. Технологія сухого покриття електродів дозволяє скоротити витрати на виробництво літій-іонних осередків приблизно на 50%.

Однак, незважаючи на використання цієї технології для анодів, виробництво катодів залишалося традиційним. Останні повідомлення з Китаю свідчать, що Tesla вирішила проблеми з сухим покриттям катодів, що може значно знизити вартість 4680 осередків. Звіти вказують на труднощі з масштабуванням процесу через часті поломки обладнання.

Ці проблеми було вирішено шляхом заміни обладнання на більш надійне. Тепер Tesla готується до масштабного виробництва після успішного завершення циклу розробки та інженерної оптимізації. Очікується, що нові батареї Cybercell 2.0 з’являться на ринку до кінця року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Tesla

Останні записи

Купе Rolls-Royce Spectre отримав забарвлення в тонах лунного гало

Ексклюзивну версію електричного купе Rolls-Royce Spectre присвятили місячному гало. Автомобіль пофарбували семишарової фарбою, яка більше…

30.09.2024

Оновлений Ford Equator Sport 2025 року збільшився і змінив дизайн

Ford вирішив освіжити свій кросовер Equator Sport, який продається у Китаї вже майже три роки.…

30.09.2024

Автомеханік розповів, чому важливо зберігати чеки з АЗС після кожної заправки

Дуже часто автомобілі виходять з ладу через неякісне паливо. Однак не завжди проблеми з машиною…

30.09.2024

Експерти знову назвали Mitsubishi Outlander 2024 найкращим сімейним авто року

Американський журнал Green Car Journal опублікував свій щорічний рейтинг найекологічніших автомобілів на 2025 рік. Несподіваним…

30.09.2024

Топ-10 автомобільних марок, схильних до іржі

Шведський журнал Vi Bilagare відомий своїми неупередженими автомобільними оглядами та незалежними тестами. Близько 35 років…

30.09.2024

Як зміна водійських посвідчень вплине на водіїв в Україні

В Україні запровадили новий формат водійських посвідчень для покращення захисту документів від підробок. Микола Рудик,…

30.09.2024