Авто

Dacia працює над новим кросовером Baby Duster

Share

Не встигло третє покоління “паркетника” Dacia Duster з’явитися на більшості ринків, як керівництво румунської компанії, що входить до Renault Group, анонсувало нову модель, яка стане похідною від цього кросовера.

За інформацією французького журналу MotorsActu, Dacia розробляє кросовер, який у внутрішній документації марки називають Baby Duster. Серійний варіант цієї моделі має побачити світ у 2027 році та стане важливим кроком у стратегії бренду щодо розширення асортименту доступних автомобілів.

Baby Duster буде базуватися на модульній платформі CMF-B, яка вже використовується для декількох проектів альянсу Renault-Nissan, включаючи оригінальний Duster. Ця універсальна платформа дозволить Dacia підготувати позашляховик B-сегмента, який може стати однією з найдоступніших моделей у своєму класі.

Довжина машини, за чутками, складе 4,1 метра, що на 0,2 метра менше, ніж у Duster 3. Автомобіль замінить піднесений хетчбек Sandero Stepway, запропонувавши покупцям сучаснішу та місткішу альтернативу.

З точки зору дизайну, новинка буде натхненна концепціями Manifesto та Sandrider, але адаптована під більш традиційний клас SUV.

Що стосується двигунів, Dacia використає підхід, аналогічний новому Duster. У модельній лінійці будуть як звичайні ДВЗ, так і варіанти на зрідженому газі, а також м’які та повноцінні гібриди.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман
Tags: Dacia

Останні записи

Купе Rolls-Royce Spectre отримав забарвлення в тонах лунного гало

Ексклюзивну версію електричного купе Rolls-Royce Spectre присвятили місячному гало. Автомобіль пофарбували семишарової фарбою, яка більше…

30.09.2024

Оновлений Ford Equator Sport 2025 року збільшився і змінив дизайн

Ford вирішив освіжити свій кросовер Equator Sport, який продається у Китаї вже майже три роки.…

30.09.2024

Автомеханік розповів, чому важливо зберігати чеки з АЗС після кожної заправки

Дуже часто автомобілі виходять з ладу через неякісне паливо. Однак не завжди проблеми з машиною…

30.09.2024

Експерти знову назвали Mitsubishi Outlander 2024 найкращим сімейним авто року

Американський журнал Green Car Journal опублікував свій щорічний рейтинг найекологічніших автомобілів на 2025 рік. Несподіваним…

30.09.2024

Топ-10 автомобільних марок, схильних до іржі

Шведський журнал Vi Bilagare відомий своїми неупередженими автомобільними оглядами та незалежними тестами. Близько 35 років…

30.09.2024

Як зміна водійських посвідчень вплине на водіїв в Україні

В Україні запровадили новий формат водійських посвідчень для покращення захисту документів від підробок. Микола Рудик,…

30.09.2024