Ford вирішив відмовитися від випуску електромобілів у Канаді

Час читання: 2 хв.
0
Ford вирішив відмовитися від випуску електромобілів у Канаді

Торік Ford оголосила про свої плани перетворити свій завод в Оквіллі на “канадський центр з виробництва електромобілів” з метою розпочати випуск нових екологічно чистих автомобілів у 2025 році. Було заявлено, що на заводі планується виробництво п’яти різних моделей електромобілів, за словами президента профспілки Unifor.

Однак, у останньому оголошенні Ford повідомила про значні зміни у цих планах. Тепер завод в Оквіллі буде сконцентрований на виробництві пікапів серії F-Series Super Duty з початком виробництва, запланованим на 2026 рік, з початковою виробничою потужністю до 100 000 одиниць на рік. Це рішення дозволить зберегти приблизно 1800 робочих місць та збільшити випуск однієї з найпопулярніших і найприбутковіших моделей автомобілів компанії.

Також це дасть Ford можливість мати виробничу базу Super Duty у Канаді, поза зоною впливу американської профспілки UAW. У 2023 році UAW провела страйк на заводі Kentucky Truck Plant, що викликало невдоволення у Ford. На початку цього року профспілка знову погрожувала припинити роботу, проте сторони дійшли згоди. Втім, Ford зацікавлений у створенні заводу з виробництва Super Duty без участі UAW, щоб уникнути подібних проблем у майбутньому.

Генеральний директор Ford, Джим Фарлі, підкреслив, що навіть при повному завантаженні заводів Kentucky Truck Plant та Ohio Assembly Plant компанія не може задовольнити попит на пікапи Super Duty. Нова виробнича база в Канаді дозволить прискорити постачання автомобілів та розширити комерційний сегмент Ford Pro.

Ford інвестує приблизно 3 мільярди доларів у модернізацію заводу в Оквіллі для виробництва пікапів Super Duty і створить близько 150 нових робочих місць на двигунобудівному заводі у Windsor для збільшення виробництва вантажівок. Незважаючи на зміни у виробничих планах, Ford підтверджує свою прихильність до розвитку бізнесу з виробництва електромобілів, зокрема трирядних електричних позашляховиків, хоча плани з випуску електромобілів тимчасово відсуваються на другий план.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!