Гібриди та електромобілі не змогли виправдати очікування аналітиків

Час читання: < 1 хв.
0
Гібриди та електромобілі не змогли виправдати очікування аналітиків

Початок 2024 року приніс значні, хоч і неоднозначні результати у сфері продажу електричних та гібридних автомобілів у всьому світі. За даними дослідницької компанії Rho Motion, у перші місяці року було зареєстровано майже 7 мільйонів таких автомобілів, що на 20% більше порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Серед цих продажів, автомобілі з батарейним живленням (BEV) склали 65%, а гібриди з можливістю заряджання від мережі (PHEV) — 35%. Проте, ці показники не відповідали початковим високим очікуванням аналітиків на кінець року.

«Згідно з поточними даними, можна сказати, що галузь у 2024 році не досягне того рівня зростання, на який розраховували експерти. Тому ми скоригували наш прогноз на 5% вниз, очікуючи продаж 16,6 мільйонів електромобілів і гібридів з підзарядкою від мережі до кінця року», — зазначив аналітик Чарльз Лестер.

Китай продовжує лідирувати у цій галузі з 4,1 мільйонами зареєстрованих автомобілів за період, що на 30% більше порівняно з першим півріччям 2023 року. Європа (включаючи Європейський Союз, Великобританію та країни ЄАВТ) посідає друге місце з 1,5 мільйонами продажів, показавши невелике зростання на 1%. У Північній Америці (США та Канада) кількість зареєстрованих автомобілів становила 0,8 мільйона, що на 10% більше, ніж минулого року.

В інших частинах світу продажі досягли 0,6 мільйона, що на 26% більше, ніж торік. У плані ринку акумуляторів глобальний попит зріс до 512 ГВт/год, що на 23% більше завдяки зростанню популярності автомобілів, що заряджаються, з яких 72% припадає на гібридні моделі. Китай продовжує займати провідні позиції, забезпечуючи майже половину світового попиту на акумулятори.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!