Уздовж українських доріг з’являються «лякалки» для водіїв

0
1305

У Мелітополі у аварійно небезпечних пішохідного переходу на проспекті Богдана Хмельницького встановили фігури дітей. Це повинно знизити кількість ДТП за участю пішоходів.

Вперше «дитячі» манекени у пішохідних переходів почали встановлювати у Вінниці. Їх ставили там, де найчастіше відбуваються ДТП. Тепер цю ініціативу підхопив Мелітополь. Причому, не міська влада, а місцевий активіст Євген Покопцев (на свої власні гроші).

Манекени є фігури школярів, виконані з пластика, скловолокна та цементу. Щоб манекени були краще помітні, їх пофарбували люмінесцентною фарбою. Вартість однієї такої фігури становить 15 тис. гривень.

Тепер водії, побачивши «дитячі» фігури, будуть пригальмовувати. Це повинно знизити кількість ДТП на пішохідному переході. Жителі Мелітополя високо оцінили цю ініціативу. Багато хто вважає, що такі манекени потрібно поставити і біля інших пішохідних переходів.

Чи не здивуємося, якщо незабаром фігури «школярів» з’являться в інших українських містах. На жаль, кількість ДТП в Україні не знижується. Тільки в I півріччі 2018 року в ДТП на українських дорогах загинули тисячі двісті тридцять сім чоловік.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!