Categories: Новини

Евакуатори, «листи щастя» та інспектори з паркування: водіям готують чергове «покращення»

Share

Шість місяців, відведених на підготовку водіям та місцевим органам влади, минули: 27 вересня Закон «Про реформування сфери паркування транспортних засобів» №2262-VIII набуває чинності. Для водіїв та власників автотранспорту відбудеться чимало змін – окрім поліції за порушення правил паркування тепер слідкуватимуть й муніципальні інспектори. Вони ж матимуть право застосовувати евакуатори, але виключно в чітко визначених ситуаціях.

Інспектори з паркування фіксуватимуть порушення без участі водія – за допомогою фотокамер смартфонів або планшетів із спеціальним захищеним програмним забезпеченням. Вперше з’являться «тікети» на вітровому склі – повідомлення про фіксацію порушень.

Окрім цього постанови надсилатимуться поштою, на адресу власника автомобіля. Тобто, теоретично, через кілька днів від початку дії нового закону, у поштових ящиках можуть з’явитись перші «листи щастя».

Змінюється порядок сплати штрафів за ряд порушень. Щоправда, інформація про «збільшення штрафів у 20 разів» – невірна. Насправді, навпаки – вводиться пільговий період у 10 банківських днів, коли можна сплатити лише половину призначеної суми, і постанова вважатиметься виконаною. Далі діятимуть «старі» розміри штрафів, які не змінювались багато років. А от якщо ігнорувати накладене стягнення – тоді так, зміни є: на 31-й календарний день справа буде передана у виконавчу службу. В такому разі сума витрат зросте, як і час, необхідний на «закриття» всіх «задавнених» питань.

Зараз важко сказати, наскільки місцева влада кожного міста підготувалась до початку дії нового закону про паркування, і чи 27 вересня можна буде побачити інспекторів з паркування геть всюди. Але, прогнозувати щось зараз і не варто – все стане зрозуміло на практиці, у найближчі дні.

У будь-якому випадку всі ці нововведення ніяким чином не зачеплять законослухняних водіїв – якщо не порушувати, то й проблем бути не повинно. А от хто звик паркуватись за власними правилами, підкріпленими реплікою «та я на п’ять хвилин», тому варто або змінити життєві принципи, або ж виділити окремий щомісячний бюджет «на штрафи та евакуатори».

Нагадаємо – все, що необхідно знати про Закон «Про реформування сфери паркування транспортних засобів», ми описали у цьому матеріалі – це найповніша інструкція, складена за допомогою співавторів згаданого документа. Ознайомтесь із нею, збережіть в закладках, та, звісно – дотримуйтесь правил!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Названо автомобілі, які найбільше викрадають у США

Зростання кількості крадіжок корейських автомобілів витіснило пікапи, які довгий час були найпоширенішою метою американських викрадачів.…

12.05.2024

Honda будує плани на своє гібридне майбутнє

Honda Motor Co. заявила про намір значно наростити інвестиції у дослідження та розробки у поточному…

12.05.2024

Новий недорогий китайський електромобіль вийшов краще за Ferrari і Porsche

Минулого місяця ми згадували, що автомобіль IM L6 пройшов випробування на ухилення від зіткнення з…

12.05.2024

Ford показав перший знімок гоночного супервсюдихода Ranger Raptor для “Дакара”

Компанія Ford показала перший знімок гоночного Ranger Raptor для Дакара. У 2024 році заводська команда…

12.05.2024

Дев’яте покоління Toyota Camry вже стало на конвеєр

На заводі Toyota в Кентуккі, який є найбільш довго працюючим автовиробничим центром Toyota у США…

12.05.2024

Volkswagen готує до виходу на ринок оновлений Volkswagen Tiguan

Volkswagen анонсує випуск оновленої версії Tiguan 2025 року , що є найбільш просунутим і енергоефективним…

12.05.2024