В Україні запроваджують обов’язковий техогляд для всіх водіїв

Час читання: 2 хв.
0
В Україні запроваджують обов'язковий техогляд для всіх водіїв

В Україні не відмовилися від планів щодо впровадження обов’язкового техогляду для всіх легкових автомобілів. Це стало відомо після зустрічі представників Головного сервісного центру МВС України з представниками Асоціації технічної безпеки Німеччини.

Ідея про повернення обов’язкового технічного огляду для всіх легкових автомобілів була озвучена ще восени 2020 року тодішнім міністром інфраструктури України Владиславом Криклієм. Він зазначив, що це передбачено угодами з Євросоюзом. Проте деякі чиновники згодом заявляли, що угода з ЄС не вимагає обов’язкового техогляду для всіх легкових автомобілів, а лише для тих, які їдуть до країн ЄС.

У 2020 році Міністерство інфраструктури розробило законопроєкт про обов’язковий техогляд, який у 2021 році був винесений на громадське обговорення. Очікувалося, що він швидко буде ухвалений, і вже з 2022 року власники легкових автомобілів повинні будуть проходити технічний огляд. Однак через повномасштабне вторгнення російських військ у лютому 2022 року законопроєкт не встигли навіть зареєструвати у Верховній Раді.

Реклама

Попри це, український уряд не відмовився від цієї ідеї. Це підтверджують консультації представників Головного сервісного центру МВС з Асоціацією технічної безпеки Німеччини, які відбулися у березні 2024 року в ОАЕ. Сторони домовилися розпочати співпрацю з метою адаптації українського законодавства до стандартів ЄС у сфері технічного контролю за транспортними засобами.

Зрозуміло, що під час війни з російськими окупантами впровадження обов’язкового техогляду всіх легкових автомобілів малоймовірне. Проте після перемоги над окупантами ця ідея може знову стати актуальною.

Таким чином, в Україні можуть запровадити технічний огляд автомобілів за стандартами Асоціації технічної безпеки Німеччини (TÜV), яка перевіряє транспортні засоби на відповідність правилам та стандартам безпеки. Перевірка TÜV гарантує, що автомобіль безпечний для водіння і відповідає стандартам ФРН.

 

 

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!