BMW, Mercedes-Benz та Volkswagen Group оголосили про об’єднання

Час читання: < 1 хв.
0
BMW, Mercedes-Benz та Volkswagen Group оголосили про об'єднання

Німецький антимонопольний орган дав зелене світло планам BMW, Mercedes-Benz, Volkswagen Group і Thyssenkrupp щодо спільного придбання ліцензій на бездротові технології за дотримання певних умов. У понеділок Німецьке картельне управління повідомило, що група отримала дозвіл на створення альянсу під назвою “Автомобільна група з переговорів про ліцензії”.

Управління зазначило, що автомобільна індустрія потребує ліцензій на тисячі патентів для поліпшення передачі даних 4G і 5G у транспортних засобах. Правила конкуренції вже дозволяють кільком патентовласникам об’єднувати свої права та ліцензувати їх для встановлення стандартів бездротового зв’язку.

Регулятор уточнив, що тепер встановлює умови, за яких покупці ліцензій можуть також об’єднувати свої угоди зі стандартних основних патентів (SEP). Щоб уникнути антиконкурентних змов, участь у спільних переговорах має бути добровільною та відкритою для всіх постачальників автомобільної промисловості.

Обмін інформацією має бути обмежений «абсолютно необхідним мінімумом». Європейська комісія у 2021 році наклала великі штрафи на німецьких автовиробників за змову в галузі чистих технологій викидів, що ущемило конкурентів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!