Новини

Кінець ери: Ford Focus зникає з ринку попри все

Share

Ford прийняла рішення припинити виробництво компактного автомобіля Focus на своєму заводі в Саарлуїсі, Німеччина, після завершення цього процесу у 2025 році. Це рішення залишить без роботи більше трьох тисяч працівників заводу.

Навіть якщо Європейський Союз пом’якшить свої вимоги щодо нульових викидів, компанія не планує продовжувати виробництво автомобілів Focus в цьому місці. Після завершення виробництва Focus у листопаді 2025 року на заводі залишиться лише тисяча працівників з 4,500, які будуть займатися наданням послуг іншим підрозділам Ford. Завод планує залишитися відкритим принаймні до кінця 2032 року.

Збільшення кількості консерваторів у новому складі Європейського парламенту може потенційно призвести до пом’якшення цілей ЄС за програмою Fit for 55, що дозволить продавати легкові автомобілі з двигунами внутрішнього згоряння після 2035 року. У той же час уповільнення продажу електромобілів викликає питання досягнення цієї мети.

Будь-які зміни в правилах не переконають Ford продовжувати виробництво автомобілів у Саарлуїсі, заявив минулого тижня К’єрен Кехілл, заступник голови виробництва Ford у Європі, на заході у Кельні. Проте американський автовиробник переніс свій план із продажу виключно електричних легкових автомобілів у Європі з 2030 року на 2035 рік. Інші автовиробники також переглядають свої цілі на тлі уповільнення продажу електромобілів.

Виробництво Focus на заводі в Саарлуїсі було зупинено в березні через страйк постачальників, які вимагають компенсації, як і для співробітників Ford. Ford намагався продати підприємство, але переговори із потенційним китайським інвестором зірвалися у жовтні минулого року.

Компанія зосередила виробництво легкових автомобілів на своїх заводах у Кельні та Валенсії, Іспанія. В даний час розглядається можливість будівництва нового глобального багатоенергетичного позашляховика у Валенсії. Завод, на якому працюють 4800 чоловік, виробляє позашляховик Kuga після припинення випуску інших моделей, включаючи Mondeo, S-Max і Galaxy.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман
Tags: Ford

Останні записи

Новий BMW X2 отримав нагороду Top Safety Pick

BMW X2 2024 модельного року здобув престижну нагороду Top Safety Pick від Страхового інституту дорожньої…

26.06.2024

Названо 10 найкращих кросоверів з пробігом до 25000 доларів

Британське видання WhatCar представило рейтинг найкращих компактних кросоверів із пробігом, вартість яких не перевищує 20…

26.06.2024

Вплив спеки на запас ходу електромобіля: висновки фахівців

Фахівці з компанії Recurrent провели дослідження, щоб з'ясувати, як висока температура впливає на запас ходу…

26.06.2024

Оновлений Volkswagen Jetta 2024: перегляд найдешевшої моделі компанії

Новий Volkswagen Jetta 2024 — найбільш доступний седан компанії на світовому ринку. Після модернізації модель…

26.06.2024

Опубліковано першу фотографію електричного Ferrari

У відео презентації e-building, новітнього об'єкта для створення майбутніх Ferrari, помітили автомобіль, покритий червоною тканиною.…

26.06.2024

Експерти назвали найнадійніші преміальні автомобілі з пробігом

Lexus IS 2022 року був визнаний найнадійнішим преміальним автомобілем з пробігом за версією експертів видання…

26.06.2024