Кінець ери: Ford Focus зникає з ринку попри все

Час читання: 2 хв.
0
Кінець ери: Ford Focus зникає з ринку попри все

Ford прийняла рішення припинити виробництво компактного автомобіля Focus на своєму заводі в Саарлуїсі, Німеччина, після завершення цього процесу у 2025 році. Це рішення залишить без роботи більше трьох тисяч працівників заводу.

Навіть якщо Європейський Союз пом’якшить свої вимоги щодо нульових викидів, компанія не планує продовжувати виробництво автомобілів Focus в цьому місці. Після завершення виробництва Focus у листопаді 2025 року на заводі залишиться лише тисяча працівників з 4,500, які будуть займатися наданням послуг іншим підрозділам Ford. Завод планує залишитися відкритим принаймні до кінця 2032 року.

Збільшення кількості консерваторів у новому складі Європейського парламенту може потенційно призвести до пом’якшення цілей ЄС за програмою Fit for 55, що дозволить продавати легкові автомобілі з двигунами внутрішнього згоряння після 2035 року. У той же час уповільнення продажу електромобілів викликає питання досягнення цієї мети.

Будь-які зміни в правилах не переконають Ford продовжувати виробництво автомобілів у Саарлуїсі, заявив минулого тижня К’єрен Кехілл, заступник голови виробництва Ford у Європі, на заході у Кельні. Проте американський автовиробник переніс свій план із продажу виключно електричних легкових автомобілів у Європі з 2030 року на 2035 рік. Інші автовиробники також переглядають свої цілі на тлі уповільнення продажу електромобілів.

Виробництво Focus на заводі в Саарлуїсі було зупинено в березні через страйк постачальників, які вимагають компенсації, як і для співробітників Ford. Ford намагався продати підприємство, але переговори із потенційним китайським інвестором зірвалися у жовтні минулого року.

Компанія зосередила виробництво легкових автомобілів на своїх заводах у Кельні та Валенсії, Іспанія. В даний час розглядається можливість будівництва нового глобального багатоенергетичного позашляховика у Валенсії. Завод, на якому працюють 4800 чоловік, виробляє позашляховик Kuga після припинення випуску інших моделей, включаючи Mondeo, S-Max і Galaxy.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!