Новини

Компанія Fisker знову відзначилася і стала ближчою до банкрутства

Share

Компанія Fisker Inc., що створює електромобілі, допустила дефолт за кредитом у розмірі 3,5 мільйона доларів, що ще більше посилило її фінансові проблеми. Компанія пропустила платіж за кредитом, який був забезпечений лише минулого місяця, що змусило інвестора CVI Investments негайно погасити залишок заборгованості.

Інформація про дефолт була опублікована у формі 8-K, поданій до Комісії з цінних паперів та бірж США. Fisker не змогла здійснити необхідний платіж за тиждень, що закінчився 10 травня. Компанія перебуває під серйозним фінансовим тиском. CVI Investments скористалася своїм правом викупити 100% непогашеного залишку кредиту, а також усі застосовні відсотки, штрафи за прострочення, викупну премію та інші належні суми, випливає з інформації carscoops.com.

Ця фінансова помилка може стати критичним ударом для Fisker, яка зіштовхнулася зі скороченням запасів та фінансовою нестабільністю. Спочатку компанія планувала використати кошти для покриття видатків відповідно до бюджету, затвердженого інвестором, з можливістю збільшення суми кредиту до 7,5 мільйона доларів. Однак тепер це збільшення є малоймовірним, оскільки інвестор дистанціюється від Fisker.

Річна процентна ставка за кредитом, початковий термін погашення якого настав 24 червня, дорівнювала тримісячній забезпеченій ставці фінансування овернайт плюс 12%. Час настання цього дефолту особливо невдалий для Fisker, оскільки компанія зіштовхнулася з проблемою скорочення складських запасів. Минулого місяця Fisker оголосила про те, що модель Ocean Sport була розпродана в Сполучених Штатах, і у продажу залишилися лише дорожчі варіанти Extreme та Ultra. Ці моделі тепер коштують 37 499 і 34 999 доларів відповідно, після значного зниження цін у березні.

Нездатність компанії впоратися з виплатами за кредитами дає сигнал про глибокі фінансові проблеми, які, можливо, буде важко подолати. З розвитком ситуації тиск на Fisker продовжує наростати, наближаючи компанію до критичної точки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Fisker

Останні записи

Kia Sportage готується до оновлення: перші офіційні фото

Корейський автовиробник Kia розпочинає рекламну кампанію оновленої версії свого кросовера-бестселера Sportage. Автомобіль, модернізація нинішнього покоління…

24.10.2024

Легендарний найпотужніший автомобіль Toyota готується до відродження (ФОТО)

Папараці підловили на дорозі майбутній суперкар Lexus – це наступник легендарної моделі LFA. Перспективна модель…

24.10.2024

Стало відомо, як використання дистанційного запуску ДВЗ впливає на безпеку авто.

Останніми роками більшість автомобілів оснащується системами віддаленого запуску. Якщо її не передбачено заводом-виробником, автовласники намагаються…

24.10.2024

Найпопулярнішим автомобілем у Європі став електрокар

Експерти порталу «Автостат» розповіли про машини, що найбільше продаються в Європі. За звітний період було…

24.10.2024

Водіям вказали на шкідливі звички, що призводять до частих поломок автомобіля

Для підтримки автомобіля в хорошому технічному стані зараз є всі умови, при цьому велику частину…

24.10.2024

Поліція розкрила ключові страхи, які відчувають досвідчені водії за кермом

Якщо водії-новачки на дорогах бояться практично всього, включаючи інших автовласників та співробітників поліції, то для…

24.10.2024