Новини

У США розпочато розслідування щодо електромобілів Tesla Model 3 та Model Y

Share

Американська Національна адміністрація безпеки дорожнього руху (NHTSA) оголосила в середу про запит документації у виробника електромобілів Tesla в рамках розслідування щодо скарг на відмову рульового управління в автомобілях Model 3 і Model Y. Це розслідування, яке було переведено в посилений режим у лютому, охоплює близько 334 000 автомобілів 2023 модельного року.

NHTSA у листі у вівторок зажадала від Tesla надати документацію щодо компонентів кермового управління до 24 липня. Запит включає процеси Tesla з виявлення проблем і розробки рішень для потенційних дефектів. Агентство також хоче дізнатися, чи проводила компанія будь-які зміни в компонентах кермового управління, чи планує вносити їх у найближчі чотири місяці.

Як повідомляє Reuters, із посиланням на документи Tesla та інтерв’ю з клієнтами та колишніми співробітниками, з 2016 року десятки тисяч власників зіткнулися з передчасними несправностями компонентів підвіски або кермового управління. Документи Tesla показують, що автовиробник намагався покласти провину за часті відмови компонентів підвіски та кермового керування на водіїв, незважаючи на те, що давно знає про дефекти.

У липні 2023 року NHTSA розпочала попередню оцінку ризиків після отримання 115 повідомлень про відмову кермового керування в 280 000 автомобілях Tesla Model 3 та Y, і до лютого ідентифікувала загалом 2 388 скарг. Звіти містять скарги на заклинювання, блокування або нерухомість керма, а також збільшення необхідного зусилля для його повороту. Інші повідомлення стосуються «клацаючого» або «заїдаючого» кермового керування та пов’язаних з кермовим керуванням повідомлень про помилки або попередження. NHTSA зазначила, що знає про більш ніж 50 автомобілів, які були евакуйовані внаслідок цих проблем.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман
Tags: Tesla

Останні записи

Volkswagen припиняє випуск Polo і замінює його двома новими кросоверами

Volkswagen оголосив про завершення виробництва легендарного Polo в Європі. За 40 років на заводі в…

23.09.2024

Peugeot завершує епоху седанів: 508 переходить на гібриди

Peugeot 508, який довгий час вважався символом стилю та інновацій серед європейських седанів, стикається зі…

23.09.2024

Топ-5 люксових машин, які можна придбати за вигідною ціною

Автомобілі класу люкс часто асоціюються з великими витратами, що робить їх недоступними для багатьох. Проте…

23.09.2024

У мережі опублікували знімки салону нового NIO Firefly

В мережі з'явилися перші шпигунські фотографії інтер'єру нового електромобіля під кодовою назвою "Світлячок" (Firefly), який…

23.09.2024

McLaren готується до випуску чотиридверної моделі

McLaren готується до запуску свого першого чотиридверного автомобіля в першій половині 2028 року, що може…

23.09.2024

Як не втратити 500 гривень даремно: поради щодо незаконних штрафів для водіїв

Адміністративні штрафи є найпоширенішим покаранням для українських водіїв за порушення правил дорожнього руху. Однак не…

23.09.2024