Новини

Майбутнє вже близько: названо термін, коли електромобілі завоюють планету

Share

Нове дослідження показує, що значна частина населення розглядає можливість купівлі електромобіля протягом трьох-п’яти років у міру зниження незручності та зростання попиту.

Дослідження стверджує, що майже половина всіх покупців автомобілів на даний момент не розглядають покупку електромобіля. Ці споживачі, позначені у дослідженні як «Скептики», розглядають лише автомобілі з двигунами внутрішнього згоряння (ДВЗ). Однак компанія Cox Automotive вважає, що з поліпшенням технологій, зниженням цін і розвитком мережі зарядних станцій по всій території США 54% цих «Скептиків» можуть стати такими, що «розглядають електромобілі» протягом трьох-п’яти років.

Ізабель Хелмс, віце-президент з досліджень та ринкової аналітики в Cox Automotive, вважає, що недавнє зниження інтересу та уповільнення зростання продажів електромобілів є нормальними.

“Хоча ми бачимо уповільнення зростання продажів електромобілів та зниження інтересу, ми вважаємо, що це частина нормальної кривої зростання, а не кінець історії”, – сказала Хелмс. «Ми залишаємося оптимістичними щодо довгострокового майбутнього продажу електромобілів в Америці, оскільки багато Скептик сьогодні до кінця десятиліття серйозно розглядатимуть можливість купівлі електромобіля. З покращенням інфраструктури, освітою та технологічними інноваціями та покращеннями ми віримо, що продажі електромобілів продовжать зростати у довгостроковій перспективі». 

Очікується, що інтерес до електромобілів продовжуватиме зростати протягом наступних 10 років, і до 80% нинішніх «Скептиків» можуть стати такими, що «Розглядають електромобілі». Cox Automotive вважає, що до цього часу більшість активно розглядатимуть купівлю електромобіля, нового або старого. Це призвело до висновку, що в період з 2026 по 2028 рік близько 79% продажів нових і вживаних автомобілів будуть припадати на електромобілі. Ця цифра може зрости до 90% до 2033 року.

Більшість нинішніх «Скептиків» чекають на покращення запасу ходу, збільшення терміну служби батареї, технологічних досягнень та підвищення надійності. В даний час Tesla залишається найбільш розглянутим виробником електромобілів у США, за нею слідують Ford. Аналітики відзначають, що з 2021 року Toyota, Hyundai та Kia також помітно збільшили свою впізнаваність та інтерес до своїх електромобілів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман

Останні записи

Названо найпопулярніші імпортовані в Україну авто віком до п’яти років

Минулого місяця українці активно купували вживані легкові автомобілі віком до п’яти років, імпортовані з-за кордону.…

24.06.2024

Mitsubishi планує відродити Lancer Sportback та Montero

Компанія Mitsubishi планує відродити моделі Lancer Sportback та Montero. Японська марка подала заявки на реєстрацію…

24.06.2024

Названі найнадійніші 3-рядні кросовери та позашляховики цього року

Великі кросовери та позашляховики, здатні вмістити три ряди сидінь, мають високий попит серед сімейних покупців,…

24.06.2024

Таємничий кросовер Toyota зняли під час тестів: це може бути свіжий RAV4

Актуальна генерація бестселера Toyota RAV4 залишається на ринку вже протягом п'яти років. Незважаючи на деякі…

24.06.2024

Citroen представляє нову генерацію C3 Aircross для Європи (фото)

Citroen сьогодні розкрив всі деталі про нову генерацію C3 Aircross, яка призначена для європейського ринку…

24.06.2024

Негативний вплив спеки на електромобілі: як запобігти

Екстремальні температури, будь то холод чи спека, можуть негативно впливати на електромобілі, попереджають експерти. Так…

24.06.2024