Каліфорнія замінить бензиновий податок на відстеження пробігу автомобілів

Час читання: < 1 хв.
0
Каліфорнія замінить бензиновий податок на відстеження пробігу автомобілів

Каліфорнійський департамент транспорту Caltrans запускає нову програму “California Road Charge” , щоб компенсувати втрачені доходи від податку на бензин, відстежуючи пробіг електромобілів. Учасникам програми запропонують 400 доларів (15 тис. гривень, згідно з актуальним курсом) за встановлення трекера на їхній автомобіль або за регулярне надання фотографій одометра.

На даний момент власники електромобілів сплачують щорічний збір у розмірі 100 доларів (4 тис. гривень), але це набагато менше, ніж середній податок у 300 доларів (12 тис. гривень), який сплачують водії автомобілів із бензиновими двигунами. З урахуванням того, що в Каліфорнії на дорогах знаходяться 1,5 мільйона електромобілів, влада вважає несправедливим, що водії Tesla Model 3 платять менше, ніж власники Toyota Corolla.

Реклама

Програма розпочнеться 1 липня та триватиме шість місяців. Щомісяця водії платитимуть за пробіг онлайн, використовуючи трекер, систему підключення автомобіля або надаючи фотографії одометра. Індивідуальні тарифи залежатимуть від типу автомобіля та випадково присвоюватимуться учасникам.

За даними Каліфорнійської енергетичної комісії, у штаті зареєстровано близько 30 мільйонів автомобілів, з яких 27,8 мільйона – це автомобілі з бензиновими або гібридними двигунами. У 2022-2023 роках кількість електромобілів збільшилась на 400 тисяч, тоді як кількість бензинових автомобілів знизилася на 300 тисяч.

Перехід на відстеження пробігу може бути непростим, оскільки багато споживачів не люблять, коли стежать. Однак це необхідно для підтримки дорожньої інфраструктури та справедливого розподілу податкового навантаження.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!