Ford запатентувала клімат-контроль для багажників електромобілів

Час читання: < 1 хв.
0
19
Ford запатентувала клімат-контроль для багажників електромобілів

Ford подала патент на нову технологію, яка робить передні багажники електромобілів, або франки, ще кориснішими. У документі, опублікованому Управлінням з патентів та товарних знаків США (USPTO) 19 березня 2024 року, описується система клімат-контролю для передніх багажників, подана Ford ще у 2022 році.

У патенті Ford розглядає можливість оснащення франків системою клімат-контролю, щоб запобігти перегріву чи переохолодженню продуктів чи інших чутливих до температури предметів. Один із варіантів, запропонованих компанією, полягає у додаванні теплового контуру, який відгалужується від основної системи клімат-контролю салону. Інший варіант – установка міні-системи клімат-контролю, аналогічною до тієї, що використовується для салону автомобіля.

Для того, щоб можна було підтримувати різні температури в різних частинах багажника, Ford пропонує використовувати роздільники, які дозволять створити зони з різними температурами. Крім того, повітря низької температури може бути направлене в холодильник, що знімається, закріплений в багажнику.

Це не перший випадок, коли Ford подає патент на систему клімат-контролю для франків. Наприкінці 2023 року в серії патентних заявок від компанії також згадувалися подібні ідеї, включаючи бездротову зарядку пристроїв усередині франка та створення мобільних робочих місць.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!