Скандал світового масштабу: підробка даних із викидів у японських автогігантів

0
603

У Японії спалахує скандал навколо потенційної фальсифікації результатів тестів на викиди дизельних двигунів провідними автовиробниками країни. Міністерство інфраструктури та транспорту розпочало розслідування після того, як кілька компаній зізналися у порушеннях.

За даними місцевої газети Nikkan Jidosha Shimbun , відомство вивчає, наскільки коректно автовиробники дотримувалися правил самосертифікації. На тлі визнання Toyota в «невідповідності» у своїй програмі випробувань двигунів та тимчасовому припиненні виробництва до кінця лютого цього року, в уряді побоюються, що це лише верхівка айсберга.

Раніше марка Daihatsu , що входить до складу Toyota , була викрита в маніпуляціях з тестами безпеки, а дивізіон вантажівок Hino зізнався у фальсифікації даних про двигуни у 2022 році. Кожен із цих випадків викликав вибачення від Toyota , але тепер держава побоюється, що скандали можуть бути набагато ширшими.

Необхідно відзначити, що, мабуть, керівництво Toyota не було в курсі проблем із самосертифікацією, і як тільки про це стало відомо, конгломерат почав не лише вирішувати проблему, а й реструктуризувати управління, щоб більше не повторилося. Однак факт залишається фактом: Daihatsu та Hino обманювали при отриманні типового затвердження протягом десятиліть.

Цей скандал спливає на тлі широкомасштабного розслідування всієї японської автомобільної промисловості, і можливо, незабаром з’ясується, що інші місцеві виробники також припускалися аналогічних помилок, навмисно чи ні.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

ПОШИРИТИ
Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.