Компанія Toyota планує відродження моделі Starlet у вигляді GR-версії

0
132

Toyota Gazoo Racing активно займається поповненням свого асортименту і останні новини з Японії говорять про повернення хетчбека Toyota Starlet. Новинка створюється на архітектурі Daihatsu New Global Architecture (DNGA), проте через проблеми з безпекою її запуск було відкладено до 2026 року.

Згідно з даними японського журналу Best Car, новий Starlet братиме участь у ралі четвертого класу та конкуруватиме з такими моделями, як Renault Clio, Peugeot 208 та Ford Fiesta . Модель отримає версію GR, яка буде на 170 мм довша за звичайну, з уширеними колісними арками і збільшеною колією.

Модель також укомплектують агресивними переднім і заднім бамперами, подібні до тих, що встановлені на GR Yaris і GR Corolla . Навіть незважаючи на компактні розміри, які не завжди комфортні, GR Starlet обіцяє меншу вагу – близько 980 кг, що значно легше, ніж у GR Yaris.

Автомобіль оснастять турбованим трициліндровим мотором на 1,3 літра і віддачею приблизно 150 к.с., що вдвічі менше за потужність Yaris і Corolla. Крім того, передбачені варіанти з 6-ступінчастою МКПП та 8-ступінчастою АКПП. Порівняно з рештою спортивних моделей Toyota, новий Starlet GR отримає передній привід.

Очікується, що в Японії його ціна варіюватиметься від 2,5 млн ієн (близько 600 тисяч гривень) до 2,8 мільйона ієн (майже 700 тисяч гривень), і автомобіль буде доступний лише на обмежених ринках.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!