Скоро електромобілі можна буде зарядити зі швидкістю заправлення паливом

0
131

Стартап Polestar продемонстрував нові можливості швидкого заряджання для свого прототипу Polestar 5 , оснащеного інноваційною батареєю від ізраїльської компанії StoreDot . Батарея на 77 кВт-год дозволила електромобілю зарядитися з 10 до 80% всього за 10 хвилин з використанням швидкого DC-зарядного пристрою.

У ході демонстрації було досягнуто постійного збільшення потужності зарядки — від 310 кВт на початку до піку понад 370 кВт до кінця сесії. Це дозволило додати близько 320 км. пробігу всього за 10 хвилин, що є значним досягненням для седана середнього розміру, такого як Polestar 5.

Батарея StoreDot , що отримала назву Extreme Fast Charging (XFC) , використовує кремній-доміновані елементи і, за заявами виробника, не потребує складних систем охолодження. Однак до початку виробництва батарей ще довгий шлях — компанія StoreDot планує запустити їх у виробництво до 2027 року.

Сам же Polestar 5 , що розробляється на власній платформі для електромобілів Polestar, з’явиться на ринку набагато раніше – автомобіль буде офіційно представлений цього року і вийде у продаж у 2025 році. Очікується, що седан буде оснащений двомоторною повнопривідною силовою установкою потужністю до 884 кінських сил та 800-вольтовою електричною архітектурою, що також сприяє швидкій зарядці.

Таким чином, Polestar 5 обіцяє стати не тільки вражаючим за динамікою та потужністю, але й за рівнем інноваційних технологій у галузі швидкої зарядки завдяки співпраці з StoreDot . Це зробить його одним із найпрогресивніших і найбажаніших електромобілів на ринку.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!