Позбавлення прав на рік: коли водіям заборонено використовувати аварійну сигналізацію

0
2833

Аварійна сигналізація в автомобілі вважається багатьма водіями просто додатковою функцією, яку можна використовувати на свій розсуд, окрім її основного призначення. Проте це не зовсім вірно. Часом увімкнення аварійної сигналізації в Україні може призвести навіть до позбавлення водійських прав.

Багато водіїв використовують аварійну сигналізацію для комунікації з іншими водіями, нехтуючи правилами безпеки. Проте згідно з Правилами дорожнього руху, аварійну сигналізацію можна увімкнути лише у семи конкретних випадках: під час вимушеної зупинки, зупинки за вимогою поліцейського, засліплення фарами, руху з технічними несправностями, під час буксирування авто, при перевезенні організованої групи дітей та у колоні або під час ДТП.

За порушення вимог щодо використання аварійної сигналізації загрожує штраф у розмірі 425 гривень або 680 гривень, якщо водій своїми діями спровокував аварійну ситуацію. Крім того, суд може позбавити водія за таке недоречне використання “аварійки” прав на строк від 6 до 12 місяців.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!