Новий рамний позашляховик Toyota Land Cruiser FJ буде вдвічі дешевшим Land Cruiser 300

0
948

З середини минулого року відомо про те, що Toyota розробляє новий позашляховик, який має стати “молодшою” моделлю в сімействі “Ленд Крузерів”. Передбачається, що машині дістанеться ім’я Land Cruiser FJ, а її продажі розпочнуться найближчими роками.

Напередодні з Японії прийшли чутки про те, скільки коштуватиме такий автомобіль. Якщо вірити цій інформації, маленький позашляховик Toyota виявиться в кілька разів дешевшим за флагман Land Cruiser 300 і набагато дешевшим за Land Cruiser 250/Prado.

Автомобіль позиціонується як модель для людей, які хотіли такий самий надійний позашляховик, як Land Cruiser 250/Prado, але відмовилися від його покупки через розміри. Як базову ціну для машини японські інсайдери називають цифру в 3 мільйони 500 тисяч ієн або 900 тисяч гривень.

Якщо ця інформація підтвердиться, новий Land Cruiser FJ виявиться майже вдвічі дешевше, ніж «старший» Land Cruiser 300. Крім того, машина буде коштувати набагато менше, ніж проміжний варіант Land Cruiser 250/Prado.

Позашляховик збудують на шасі зі сходовою рамою, запозиченою у тайського пікапа Hilux Champ. Довжина новинки Toyota повинна становити приблизно 4,5-метри, а ширина і висота дорівнюють 1,8-метрам.

Під капотом автомобіля практично напевно розташується бензиново-гібридна силова установка, відома за Toyota RAV4 Hybrid (2,5-літровий ДВС у зв’язці з електромотором та повним приводом).

Прем’єра Toyota Land Cruiser FJ відбудеться ближче до кінця 2024 року. У продаж машина надійде у другому півріччі 2025 року.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!