Nissan та Mitsubishi разом випустять кілька моделей, включаючи пікап

0
38

Дві японські компанії і партнери по альянсу Renault-Nissan-Mitsubishi вирішили об’єднати зусилля і розробити як мінімум три електрифіковані автомобілі для ринку США: електрокар Mitsubishi, гібрид Nissan, що підключається, і «батарейний» пікап. Таким чином виробники закриють проломи у своїх північноамериканських лінійках та мінімізують витрати на випуск новинок.

За словами генерального директора Nissan Макото Учіди, це буде перша в історії співпраця Nissan та Mitsubishi у США. Ймовірно, перший запозичить технологію Outlander PHEV для гібрида, що підключається, а другому дістанеться електрична установка від кросовера Nissan Ariya.

Щодо пікапа, то, можливо, це будуть «близнюки» під різними шильдиками, що випускаються двома марками одночасно. Батарейний середньорозмірний пікап, за прогнозами, дебютує між 2027 і 2031 роками і стане наступником Nissan Frontier (він же Navara) з двигуном внутрішнього згоряння.

Коли з’являться інші моделі, поки що невідомо. Однак нещодавно Nissan розкрив новий амбітний бізнес-план The Arc: він передбачає випуск 30 новинок до 2026 фінансового року (закінчується навесні 2027-го) і 16 з них будуть електрифіковані. Тобто плоди спільної роботи Nissan та Mitsubishi можуть з’явитися у найближчі три роки.

Японські виробники поєднуються на тлі стагнації ринку електрокарів та підйому «китайців». Раніше Nissan оголосив про партнерство з Honda: компанії співпрацюватимуть у галузі програмного забезпечення та основних компонентів для електрокарів. Водночас Nissan відмовився рятувати виробника електромобілів Fisker, який опинився на межі банкрутства.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!