Tesla готує чергову революцію на ринку електромобілів у 2025 році

0
524

Tesla старанно працює над створенням автомобіля, який обіцяє стати справжнім проривом. Model 2, відома також як “Tesla за 25 000 євро”, має з’явитися на світ у 2025 році. Хоча компанія намагається зберігати в таємниці подробиці про новинку, іноді просочується інформація, що дозволяє зібрати докупи черговий фрагмент майбутньої інновації.

Що ж нам відомо про Tesla Model 2 зараз? Спробуймо систематизувати відомості про цей автомобіль, з яким компанія має намір ввести в дію нову платформу, новітні батареї, передові технології і, що найважливіше, значно збільшити обсяги продажів до 20 мільйонів авто на рік до 2030 року.

Чи це буде седан чи кросовер? Спочатку передбачалося, що Model 2 буде схожа на укорочену версію Model 3 у кузові хетчбек, але потім з’явилися здогади про більш квадратну форму в дусі Cybertruck, зрозуміло, у зменшеному масштабі. Наразі питання залишається відкритим. Припущення про перший варіант підігріваються прототипами, поміченими на тестах, але дизайн може принести і нові несподівані рішення.

Насправді зовнішній вигляд — не головне, що привертає увагу до майбутньої Tesla Model 2. У січні 2024 року Ілон Маск не виключив, що автомобіль може стати кросовером. Але успіх визначиться іншими чинниками: окрім ціни, це будуть автономія, характеристики, швидкість зарядки, технології, програмне забезпечення та багато іншого.

Ключовий момент – нова платформа, над якою працюють інженери Tesla. Ця платформа, поки що відома як «Project Redwood», обіцяє стати справді інноваційною з принципово новим процесом виробництва, що називається «Unboxed process». Очікується, що авто збиратиметься за допомогою італійського обладнання Giga Press, що дозволяє виготовляти великі деталі кузова за один прес-цикл.

За попередньою інформацією, Model 2 зможе похвалитися щонайменше 400 км запасу ходу. Різні типи батарей, включаючи топові з циліндричними елементами 4680 стануть структурною частиною автомобіля. Нещодавно стало відомо про стратегічне партнерство з CATL щодо постачання батарей на основі літій-залізо-фосфату (LFP), що дозволить знизити вартість за збереження високої продуктивності.

Модель буде оснащена останнім поколінням системи повністю автономного водіння, що базується на нейронних мережах та штучному інтелекті. Програмне забезпечення, включаючи системи розваги, двигуна та активну безпеку, буде оновлюватися дистанційно або «По повітрю».

Таким чином, Tesla Model 2 задає високу планку: від нових батарей до сучасного програмного забезпечення все це «подається під соусом» доступності. Виробництво розпочнеться в Техасі на Gigafactory в Остіні, а потім розшириться до Берліна та Шанхаю. Також планується будівництво нового заводу в Мексиці та переговори про будівництво ще одного в Індії або Південно-Східній Азії.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!