Нові автомобілі вдвічі менш надійні, ніж машини 2010 року – дослідження

0
327

Існує думка, що з кожним десятиліттям автомобілі стають дедалі менш надійними. Виною цього називають прагнення автовиробників до збільшення показників продажу та заробітку, а також загальну тенденцію до того, щоб зробити машини одноразовим продуктом. 

Нове дослідження, проведене аналітиками JDPower підтверджує цю тенденцію. Згідно з його результатами, нові автомобілі, куплені останніми роками, мають вдвічі більше технічних проблем, ніж машини 2010 року.

Експерти стверджують, що проблеми з якістю можуть погіршитися протягом найближчих кількох років перед тим, як у цьому питанні настане прогрес.

Як причини такого стану справ аналітики називають пандемію, яка призвела до каскадних проблем з ланцюжками поставок, а також високий рівень технологій, що використовуються в автомобілях.

Вони посилюють проблемні чинники та впливають на погіршення результатів тестів на якість машин.

Разом з тим дослідження підтвердило загальну надійність автомобілів Toyota і Lexus. В результаті підрахунків статистики з’ясувалося, що за 12 років (з 2010 до 2021 року) машини цього японського концерну мали на 10% менше технічних проблем, ніж продукція будь-яких інших марок за той же період. 

Що стосується проблемних брендів, то тут лідерами виявилися Land Rover, Chrysler, Volvo і Jeep.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!