Водіям в Україні повідомили про важливу заборону на період воєнного стану

0
1367

Війна в Україні, на жаль, триває, а з нею і відповідні обмеження. Багато водіїв при цьому відчули хибну ілюзію “мирного життя” в тилових регіонах і забули про вимоги воєнного стану.

У СБУ нагадали, що використання таких цілком звичайних автомобільних гаджетів, як відеореєстратор, категорично неприпустиме, передає «Твоя машина». Встановлено, що за їхньою допомогою російські спецслужби отримують інформацію про об’єкти військової та цивільної інфраструктури, відстежують переміщення і місця дислокації українських військових. У відомстві наголосили, що власнику автомобіля не обов’язково самому передавати дані з відеореєстратора кудись, щоб ворог отримав до них доступ. Спецслужби держави-агресора можуть зробити це навіть без його відома.

Крім того, в СБУ нагадали про існування від початку повномасштабної війни в Кримінальному кодексі України статті 114-2, яка передбачає до 12 років в’язниці за несанкціоноване розповсюдження зазначеної інформації. Юристи при цьому звертають увагу, що закон не забороняє сам факт зйомки дорожньої обстановки, однак від використання засобів фіксації все ж таки краще утриматися, щоб уникнути проблем із силовиками.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!