Головна Новини В Україні збільшують податок на автомобілі

В Україні збільшують податок на автомобілі

0
742

В Україні в 2024 році через підвищення мінімальної зарплати транспортному податку підлягають автомобілі вартістю від 2,66 млн грн і вище. До цього транспортний податок нараховувався на менш ніж один відсоток зареєстрованих у країні легковиків. Це питання оподаткування автомобілів досліджувалося Міністерством фінансів, пише SUV News.

Податкові органи зараз намагаються збільшити збори за транспортний податок, який сплачують власники преміальних автомобілів. Проте їм це не дуже вдається: за останній рік кількість податкових повідомлень, що розсилаються, зросла в 5,5 рази, але фактичні збори зросли непропорційно.

У 2014 році в Україні було введено спеціальний податок на автомобілі, який замінив попередні збори. Цей податок було затверджено змінами до Податкового кодексу, які набрали чинності з 1 січня 2015 року.

Податок на автомобілі сплачується як приватними власниками, так і компаніями, якщо авто зареєстроване на підприємство. При цьому враховується рік випуску автомобіля, а не той час, коли він був використаний.

Список автомобілів, на які стягується транспортний податок, змінюється щороку. Цей список формується на підставі інформації від Державного підприємства “Держзовнішінформ” про ціни на нові автомобілі.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!


Дякуємо!

Тепер редактори знають.