Ford оголошує масштабне відкликання Transit у США через ризик блокування коліс

0
72

Національне управління безпеки дорожнього руху США (NHTSA) оголосило про важливе відкликання автомобілів Ford. У ньому бере участь понад 77 500 одиниць Ford Transit, на яких може статися блокування задніх коліс або відділення карданного валу. Причиною став недостатній рівень мастила в задньому мосту, що може призвести до пошкодження підшипника задньої осі, викликаючи блокування або відокремлення. До відкликання включено 77 563 автомобілі модельного року 2023 і ще 21 автомобіль модельного року 2024.

Виробничий період зачеплених автомобілів охоплює з 17 травня 2023 року по 30 листопада 2023 року. Ford збирає Transit на заводі в Клейкомо, штат Міссурі, на тому самому підприємстві, де виробляють пікап F-150. Компанія отримала 30 повідомлень від власників і 269 гарантійних заявок, пов’язаних із недостатнім змащенням заднього моста, що стосуються 285 автомобілів. З них у 19 випадках повідомлялося про блокування задніх коліс, а в одному випадку також сталося відділення карданного вала. Крім іншого, в базі даних NHTSA є повідомлення від власника автомобіля про отримання травми.

Якщо під час перевірки не виявляються металеві стружки на магніті пробки заливного отвору осі, дилери додадуть необхідну кількість мастила в задній диференціал. У разі виявлення стружок буде замінено підшипники осі. Нарешті, осі, симптоми яких вказують на майбутню відмову, будуть замінені повністю. Власники можуть очікувати на повідомлення в період з 4 до 8 березня.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!