Toyota заборонила їздити на старих Corolla та RAV4

0
1839

За даними видання Motor1, представники японської марки повідомили автомобілістам, що поїздки на машинах 2003-2005 років можуть бути смертельно небезпечними для життя. На моделях даних років виробництва встановлені сумнозвісні подушки безпеки Takata. У компанії закликають автовласників якнайшвидше замінити несправні елементи.

Спеціально для власників старих Corolla, Corolla Matrix та RAV4 компанія Toyota випустила попередження з гаслом: «Не сідайте за кермо!». Представники бренду повідомили, що у зазначених автомобілях встановлені подушки безпеки Takata, які можуть вбити водія та пасажирів під час аварії. При цьому в RAV4 господарям необхідно замінити бічну подушку, а Corolla – елементи з пасажирської сторони.

З таким же застереженням виступив концерн General Motors, який закликав власників 11 тисяч Pontiac Vibe 2003-2004 років випуску відмовитись від поїздок на машинах. Цю модель випускали на тому самому автозаводі, що і Corolla Matrix.

Подушки безпеки Takata лише у США призвели до смерті 26 людей. Загалом у світі зафіксували понад 30 інцидентів. Крім модельного ряду Toyota, смертельні елементи встановлювали моделі BMW, Honda і навіть Ram. Представники цих компаній також рекомендували власникам якнайшвидше замінити подушки безпеки.

У вересні минулого року американський інститут дорожньої безпеки повідомив, що близько 52 мільйонів автомобілів можуть бути обладнані небезпечними подушками. Тоді експерти заявили, що дефектні елементи можуть вибухнути під час аварії.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!