Головна Новини Ford перетворив свій пікап F-150 на Tesla Cybertruck

Ford перетворив свій пікап F-150 на Tesla Cybertruck

0
697

Ford готує унікальне рішення для покриття вантажного відсіку свого пікапа F-150. Компанія подала заявку на патент на кришку вантажного відсіку, що трансформується, і, судячи з фотографій, вона може нагадувати ту, що встановлена ​​на Tesla Cybertruck.

Дизайн Tesla Cybertruck вирізняється на тлі інших вантажівок завдяки своїй радикальності. З моменту його першого подання у листопаді 2019 року, багато хто запитав: як ми не додумалися до цього раніше? Незважаючи на пригоду з розбитими вікнами під час демонстрації.

Cybertruck відрізняється прямими кутами та незграбним дизайном, а також безліччю інноваційних функцій. Однією з таких функцій є кришка відсіку вантажу, здатна витримувати до 136 кг. Ілон Маск особисто стрибав на ній під час шоу Jay Leno’s Garage, демонструючи її міцність.

Крім того, кришка легко складається або розкривається за допомогою кнопки, розташованої позаду автомобіля або панелі управління всередині.

Однак Ford Motor Company подала заявку на патент до Управління з патентів та товарних знаків США (USPTO), припускаючи внесення змін до кришки вантажного відсіку F-150, які можуть наблизити його зовнішній вигляд до Tesla Cybertruck. Традиційно квадратні форми вантажівок Ford не сприяють аеродинаміці, що для електричних автомобілів означає зменшення дальності дії, а для автомобілів з ДВЗ збільшення витрат палива.

Запропонована «Фордом» кришка буде спеціально розроблена для зменшення опору повітря та підвищення ефективності порівняно із традиційними покриттями. Вона складається із трьох трикутних панелей, які допоможуть зменшити лобовий опір повітря, знижуючи кількість гострих кутів на задній частині автомобіля.

Система буде пов’язана з датчиками моделі F-Series і автоматично регулюватиме положення панелей залежно від швидкості руху. Ford планує використовувати спеціальні адаптери та порожнисті болти для монтажу системи на існуючі вантажівки.

У патентній заявці зазначено, що для виготовлення покриття використовуватимуться такі матеріали, як полімер, скловолокно, алюміній та композити. Також розглядається варіант використання вінілу та полотна, посиленого рамою, але є сумніви щодо придатності таких матеріалів для важкої роботи на пікапі Ford F-150.

Поки що ця кришка вантажного відсіку, що трансформується, не доступна в дилерських центрах, так як це всього лише заявка на патент. “Форд” ще не почав її виробництво і, можливо, все ще обмірковує цю ідею. Однак, враховуючи розробку нового електричного пікапа Ford, відомого під кодовою назвою T3 і запланованого до випуску в 2025 році, ймовірно, не доведеться довго чекати на впровадження цієї системи в серійні моделі.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!


Дякуємо!

Тепер редактори знають.