Tesla готує до прем’єри «народний» кросовер Redwood за $25 000

0
719
Tesla готує до прем'єри

Tesla повідомила постачальників про початок виробництва нового електрокара, орієнтованого на масовий ринок. Йдеться про компактний кросовер з кодовою назвою Redwood, який буде представлений у середині наступного року. Про це Reuters повідомили чотири джерела.

Ілон Маск неодноразово заявляв про те, що Tesla має намір налагодити виробництво доступного електромобіля. Він експлуатуватиметься сервісами роботизованих таксі. Для зборки «народного» автомобіля автовиробник планує використовувати більш дешевшу платформу наступного покоління.

Маск пообіцяв випустити електромобіль вартістю 25 000 USD. Він зможе конкурувати з доступними китайськими електрокарами BYD. В останній чверті минулого року BYD перевершила Tesla за кількістю відвантажених автомобілів.

Обіцянка була дана мільярдером ще в 2020 році, проте терміни випуску «народного» електрокара постійно зміщувалися. На даний момент найдоступнішим автомобілем у модельному ряду Tesla є седан Model 3. Він пропонується до придбання за ціною 38 990 USD.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

ПОШИРИТИ
Пишу про товарні ринки, телекомунікації, блокчейн, банкінг, електрифікацію автопрому, інновації, венчурне інвестування та впровадження технологічних нововведень у різних галузях економіки.