Головна Новини Водіїв оштрафують на 1800 грн за примхи природи

Водіїв оштрафують на 1800 грн за примхи природи

0
209

Українські водії можуть здивуватися, але в штаті Мен (США) набув чинності закон, згідно з яким водії мають чистити автомобілі від снігу та льоду. А ось за порушення цього закону передбачено справжній штраф.

Згідно з новим законом штату, ухваленим у травні 2022 року, сніг і лід прирівняли до інших незакріплених вантажів. Про це стало відомо завдяки повідомленню місцевого видання WGME.

Тому водії транспортних засобів вагою до 4,5 тисячі кілограмів (а це більшість легкових авто) повинні вживати «розумні заходи», щоб запобігти падінню снігу або льоду з їхніх автомобілів на дорогу.

Порушення норми, що спричинило збитки або травми, може призвести до штрафу в розмірі до 50 доларів США (близько 1850 грн). За повторне порушення доведеться сплатити від 150 до 250 доларів.

У той же час, зміна не стосується великих транспортних засобів, таких як тягачі, оскільки, на думку законодавців, спроба вилізти на верх вантажівки, щоб її почистити, може бути ще небезпечнішою.

«Індустрія вантажівок у минулому виступала проти цих законопроектів, тому що для них небезпечно сідати на гору вантажівки. Чесно кажучи, це одна з тих речей: якщо ви хочете, щоб законопроект був ухвалений, іноді вам доведеться йти на компроміс», — сказав конгресмен Брюс Уайт.

Уайт зазначає, що дія закону можуть, зрештою, поширити і на вантажівки. Це станеться, якщо з’явиться більше способів збирання снігу та льоду з вантажівок.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!


Дякуємо!

Тепер редактори знають.