Рада хоче ухвалити закон, який дозволить зупиняти дію водійських прав

0
160

В Україні можуть ухвалити закон, що дозволяє припиняти дію водійських прав. Законопроект, що регламентує це під № 8082 вже включений на розгляд Верховної Ради.

Зупиняти дію посвідчення водія зможуть співробітники виконавчої служби – наприклад, за борги, несплачені штрафи, аліменти. Інформація про осіб, позбавлених права керування транспортними засобами або тимчасово обмежених у праві керування транспортними засобами, вноситиметься до Єдиного державного реєстру Міністерства внутрішніх справ України.

Право на керування транспортними засобами тимчасово обмежуватиметься у разі відкриття стосовно особи відповідного виконавчого провадження. Також законопроект зменшує термін дії посвідчень водіїв різних категорій.

Пропонується право на керування транспортними засобами категорій АМ, А1, А2, А, В1, В та ВЕ надавати на 10 років. Право на керування транспортними засобами категорій С1, С1Е, С, КЕ, D1, D1Е, D, DЕ, Тb та Tm надавати на 5 років.

Серед інших цікавих новацій — збільшення віку претендентів на отримання прав на мотоцикл. Відкрити категорію А дозволяється особам, які досягли 20-річного віку, які мають навички керування транспортним засобом категорії А2 не менше 2 років (вимога до наявності навичок не застосовується, якщо людина має вік не менше 24 років).

Мопедами та легкими мотоциклами можна буде керувати з 16 років. Легковиками з 18 років. Вантажівками та автобусами з 21 та 24 років відповідно.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!