Головна Новини На власників машин з ГБО в Україні очікують нові неприємності

На власників машин з ГБО в Україні очікують нові неприємності

0
1231

В Українському парламенті розглядається можливість внесення змін до чинних санкцій за використання транспортних засобів з незареєстрованим газобалонним обладнанням.

З урахуванням зростаючої популярності автогазу серед українських водіїв через його екологічно чистий характер, Верховна Рада внесла на розгляд законопроект №6379.

Цей законопроект, під назвою “Проект Закону про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення”, спрямований на пом’якшення адміністративної відповідальності за недотримання встановленого порядку переобладнання транспортних засобів для використання газу як моторного палива або альтернативних видів рідкого та газового палива.

Пропонований законопроект передбачає зменшення розміру штрафів та можливість отримання адміністративного попередження за перше порушення, пов’язане з незареєстрованим газобалонним обладнанням або системами заміни рідкого та газового палива.

Отже, законопроект пропонує встановлення фінансового штрафу в розмірі 170 грн., з можливістю збільшення суми до 340 грн. за кожне наступне порушення.

Аргументація законодавців для цих змін подвійна: з одного боку, газове паливо стає все більш популярним через свою економічність та екологічні переваги; з іншого боку, офіційні процедури переобладнання та реєстрації є витратними для власників транспортних засобів.

Ця ініціатива розглядається як захід, спрямований на збалансування законодавчої бази з практичними та економічними реаліями, з якими стикаються власники транспортних засобів, що переходять на газове паливо.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!


Дякуємо!

Тепер редактори знають.