Завтра може вирішитись доля «євроблях»

0
357

У комітеті зазначили, що це проекти про нову модель акцизного податку на легкові автомобілі Голова комітету парламенту з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна просить Верховну раду включити до порядку денного законопроекти № 8487 та №8488, направлені на вирішення питання з ввезеними в Україну автомобілями на єврономерах. Про це вона сказала під час засідання погоджувальної ради Верховної ради, передає РБК.

“Це проекти не про легалізацію ввезених за різними схемами вживаних авто – це проекти про нову модель акцизного податку на легкові автомобілі, а також врегулювання питання їх ввезення на митну територію України. Дані законопроекти направлені також на вирішення питання з раніше ввезеними автомобілями”, – пояснила парламентар.

Вона закликала включити проекти до порядку денного у вівторок, 19 червня.

“Прошу вас включити ці законопроекти – про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів №8487 та про внесення змін до Митного кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України №8488 – на вівторок, 19 червня у розділ до включення до порядку денного. Нам потрібно перенести дискусію на рівень сесійного залу”, – зазначила нардеп.

Депутат також зауважила, що законопроекти компромісні і були напрацьовані з гілками влади, громадськими активістами та експертами.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!