Головна Новини Поліція припинила контроль на дорогах України: що відомо

Поліція припинила контроль на дорогах України: що відомо

0
1119

Поліція зупинила роботу поліцейських автомобілів-«фантомів» на дорогах для фіксації порушень ПДР. Про це в інтервʼю «Українським новинам» сказав голова Національної поліції Іван Вигівський.

Він повідомив, що роботу відеофіксації порушень правил дорожнього руху і камер відеонагляду на початку війни керівництво поліції зупинило, тому що міг бути витік інформації.

Також, коли співгромадяни почали масово на початку війни переміщуватись, були б просто колосальні штрафи для них, тому було прийнято рішення камери вимкнути.

З минулого року поступово їх почали підключати знову, але не всі.

«Стосовно «Фантомів», то вони почали працювати на початку 2022 року, десь місяць попрацювали, почалась війна, і ми зупинили цей проект. Зараз ми не запускаємо їх, тому що існує нормативна невизначеність. Коли стаціонарні камери фіксують порушення, то 10% від штрафів йде в бюджет тієї громади, на чиїй території вони встановлені. «Фантоми» не прив’язані до якоїсь території, і тут не узгоджено питання, куди будуть йти кошти», — пояснив Вигівський.

Він додав, що зараз проходить процедура внесення змін до нормативних документів, щоб не прив’язувати їх до конкретної території.

Поки що автомобілі-«фантоми» не працюють, і під час війни їх ніяк не використовують.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!


Дякуємо!

Тепер редактори знають.