В Україні водії можуть не платити половину штрафу: що для цього потрібно

0
783

В Україні багато водіїв просто намагаються уникати штрафів за порушення правил дорожнього руху і не вникають у суть того, як саме вони накладаються. Через це трапляються випадки, коли оштрафовані автомобілісти роблять типові помилки, через які втрачають гроші на рівному місці.

Зокрема, деякі автомобілісти не знають, що, відповідно до ст. 307 КУпАП, в Україні можна просто не платити половину адміністративного штрафу, отримавши 50-відсоткову знижку, якщо внести гроші на вказаний у ухвалі рахунок протягом 10 днів з моменту набрання рішенням законної сили, пише «Твоя машина». На жаль, є й такі водії, які забувають сплатити штрафи у строк, не знають цих термінів чи ігнорують їх.

Так, прострочення оплати штрафу, невиплата його протягом 30 днів (або 15 днів при оформленні ухвали на місці) може призвести до того, що матеріали по боржнику будуть передані до виконавчої служби. Там уже перевіряється інформація про майно та банківські рахунки боржника, на них можуть накладатися арешти. Самому боржнику можуть заборонити виїзд за межі України. Більше того, для закриття виконавчого провадження боржник сплачує подвоєний штраф, виконавчий збір (10% від суми штрафу) та виконавчі витрати (близько 300 гривень). У результаті загальна сума до оплати може в рази перевищувати первісний штраф.

 

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!