Експерти знайшли причини низької швидкості заряджання електромобіля

0
39

Для роботи автомобіля з ДВЗ необхідно паливо, і якщо воно закінчується, він перестає працювати. Вирішити цю проблему просто, але у випадку з електромобілями дещо складніше. Запас ходу та робота електромобіля залежить від заряду акумулятора. Його необхідно періодично завантажувати, але не всі роблять це з однаковою швидкістю. В іншій статті ми

Чому ваш електромобіль заряджається повільніше

Час, необхідний для заряджання електромобіля, варіюється від 1 до 8 годин, залежно від типу використовуваної вилки та ємності акумулятора автомобіля. Настінні бокси, виделки, які зазвичай зустрічаються на зарядних станціях, мають потужність 11 або 22 кВт і працюють від однофазного струму. Отже, час заряджання знаходиться в діапазоні від 4 до 8 годин. Трифазні зарядні пристрої або пристрої швидкого заряджання дозволяють значно скоротити час очікування.

Основні фактори, що впливають на час заряджання електромобіля

Потужність зарядної точки. Кожна зарядна станція або пристрій має певну потужність подачі енергії. Якщо вона менша, ніж підтримує автомобіль, завершення процесу займе більше часу. Це також залежить від того, чи пристрій буде одно- або трифазним.

Споживання енергії електромобілем. Кожен транспортний засіб має межу енергії, яку він може отримати, який залежатиме від розміру, марки та моделі. Якщо можлива межа менша за максимальну ємність зарядної точки, процес знову буде повільнішим.

Зарядний кабель. Третім основним елементом процесу заряджання є кабель, який з’єднує точку зарядки з транспортним засобом. Чим вища його ємність, тим швидше можна заряджати акумулятори. Також дуже важливо, щоб кабель був сумісний, щоб максимізувати його потенціал.

Кількість одночасних заряджень. Ще одним важливим аспектом швидкості зарядки є кількість автомобілів, які одночасно заряджаються на одній станції. Якщо зарядний пристрій поділяє доступну енергію з іншими пристроями у тому ж ланцюзі, вона буде розподілятися між ними, тим самим обмежуючи максимальну швидкість заряджання.

Інші фактори, що уповільнюють зарядку електромобіля

  • Сюди відносяться, наприклад, температура навколишнього середовища під час заряджання акумулятора. Екстремальні температури негативно впливають швидкість цього процесу, особливо низькі. Це пов’язано з тим, що здатність акумулятора отримувати енергію знижується, що призводить до зниження допустимої потужності зарядки.
  • Високі температури на швидкість заряджання впливають не так сильно, хоча може виникнути перегрів. У цьому випадку інтелектуальна система управління (BMS) може примусово знизити швидкість заряджання, щоб уникнути серйозних проблем.
  • Ще одним аспектом є одночасне використання інших функцій електромобіля, наприклад, опалення, кондиціонер або інші системи.
  • Стара або пошкоджена батарея також заряджатиметься довше, оскільки її характеристики поступово погіршуватимуться.
  • Якщо акумулятор недостатньо розряджений, він також може заряджатися повільніше. Це тому, що система спочатку завантажується швидше, а завершальній частині процесу уповільнюється.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!