Volvo, Polestar, Lotus та JLR утворили електромобільний альянс

0
91

Марки Volvo, Polestar і Lotus, що належать холдингу Geely, а також компанія JLR (колишня Jaguar Land Rover) утворили в Китаї новий альянс. Як пише Automotive News Europe, його метою буде спільна робота над технологіями заряджання батарей електромобілів.

У Polestar заявили, що чотири учасники цього об’єднання ділитимуться ресурсами і спільно вироблятимуть інноваційні рішення для поповнення запасів енергії електромобілів. Також партнери мають намір запровадити новий стандарт заряджання для розкішних моделей.

Один подібний союз уже утворився у Китаї минулого місяця. Місцеві підрозділи двох провідних німецьких автовиробників – Mercedes-Benz Group China та BMW Brilliance Automotive – домовилися спільними зусиллями створити мережу зарядних станцій. Мається на увазі, що майбутнім клієнтам запропонують сервіс преміум-класу.

Власний зарядний стандарт – North American Charging Standard (NACS) – зараз активно просуває компанія Tesla. Станом на грудень 2023 року на нього погодилися перейти більшість автовиробників: Ford, General Motors, Volkswagen Group, Mercedes-Benz, BMW Group, Hyundai, Kia, Genesis, Toyota, Nissan, Subaru, Honda, Acura, JLR, Volvo Cars, Polestar, а також стартапи на кшталт Rivian, Lucid Motors та Fisker. Свої машини, адресовані північноамериканському ринку, вони почнуть оснащувати відповідними портами 2025 року. Водночас вже у 2024-му для існуючих моделей випустять адаптер, який дозволить їм «заправлятися» на фірмових станціях Tesla Supercharger.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!