Volvo випустить великий електроседан: вже випущено перший прототип

0
135

Наступним електромобілем Volvo стане великий седан. Його перший прототип вже випустили на одному із китайських заводів материнського холдингу Geely. Офіційний знімок із урочистого заходу, спочатку поширеного у внутрішньокорпоративній мережі бренду, опублікувало шведське видання Teknikens Varld.

Наразі електроседан відомий лише під внутрішньозаводським позначенням V551. Ймовірно, у серійному виконанні його назвуть ES90, тобто це буде електричний аналог звичайного S90. Щоправда, поєднання літер ES шведам може заборонити марка Lexus.

Можливий зовнішній вигляд ES90 – рендер

Подібно до кросовера EX90, седан буде побудований на платформі SPA2. Водночас V551 описується як перша глобальна модель Volvo, розроблення якої велася під керівництвом шанхайської групи інженерів.

Попередні, неофіційні показники седана були опубліковані в Мережі ще навесні минулого року. Згідно з китайською документацією, електромобіль матиме габарити 4990x1945x1547 мм та колісну базу 3102 мм. Таким чином, йдеться про конкурентів моделей на кшталт Mercedes-Benz EQE та BMW i5, а також майбутній Audi A6 e-tron. Седан будуть випускати в задньо- та повнопривідних модифікаціях, їх маса становитиме 2500 і 2600 кг відповідно. Ємність батареї становитиме 111 кіловат-годин – як у EX90.

Базовій одномоторній версії повного заряду має вистачати на 600 кілометрів шляху.

Згідно з тим самим джерелом, серійний випуск седана мають налагодити в травні 2024 року. Водночас старт виробництва співплатформного Volvo EX90 вже відклала приблизно на півроку через проблеми з програмним забезпеченням для лідара.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!