BMW M3 встановив новий світовий рекорд

0
246

Новий світовий рекорд на чверть милі (402 метри) для G80 BMW M3 було встановлено нью-йоркською тюнінговою фірмою MLife Auto Care з часом 8,56 секунди та швидкістю на виїзді 220 км/год. Модифікації з одним турбонаддувом популярні у BMW , а платформа G8X виявилася дуже підходящою для ідеї подвоєння штатної потужності в 473 кінських сили (503 к.с. у версії Competition).

Вся справа в можливості налаштування 3,0-літрового рядного шестициліндрового двигуна S58, який у стандартній комплектації має два відносно невеликі турбонагнітачі. Але вам все одно потрібно знати, що ви робите, і нью-йоркський тюнер має досвід монтажу компонентів підвіски, гальм та трансмісії F90 M5 на звичайні моделі 5- Series (або більш старі моделі  M5 ) та забезпечення надійної роботи перетворень.

Але надійність не має значення, коли ви женетеся за рекордами, і допрацьований G80 лише під час випробувань показав тиск 2,86 атмосфери. Незважаючи на підйом, цей автомобіль також побив рекорд швидкості 0-97 км/год (1,6 секунди) і рекорд 97-209 км/год з часом 3,4 секунди. Розгін до 18 метрів за 1,2 секунд теж не варто недооцінювати.

Тюнери, як правило, дуже потайливі щодо того, що саме вони використовують, тому що кожна перевага має значення. Однак кожне відео на YouTube, зняте тюнером, видає всі важливі моди. Що можна сказати напевно, так це те, що ця збірка оснащена турбіною Precision , трансмісією Pure Drivetrain Solutions Stage 3 з перетворювачем частоти статора, шинами Mickey Thompson з легкими гальмівними дисками і «мелодією» від Paul Johnson Tunes , тюнера, який раніше також рекорд F80 на відстані чверть милі.

Відомо також, що в минулому цей конкретний автомобіль розвивав потужність понад 780 кінських сил, але дрег-рейсери знають, що продуктивність – це ще не все, і занадто велика потужність може легко зіпсувати спробу встановлення рекорду.

Що стосується великої хмари диму в кінці рекордного заїзду, то це виявилося не чим іншим, як розширювальним бачком охолоджуючої рідини, що вибухнув. MLife Auto Care стверджує, що машина могла б їхати швидше, якби водій не збився зі шляху на позначці 305 метрів, тому ми сподіваємось незабаром побачити ще один заїзд, а можливо, і рекорд.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!