У Раді підготували «євробляхову» революцію: що чекає українців

0
2928

До Верховної ради України внесено два законопроекти щодо розмитнення машин на єврономерах

Згідно з інформацією на офіційному сайті, йдеться про проекти №8487 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування податком легкових транспортних засобів» та №8488 «Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України”.

Тексти законопроектів, які передані на розгляд керівництву, поки не опубліковані в прес-службі ВР.

У свою чергу, прес-служба ініціатора, голови Комітету з питань податкової та митної політики Ніни Южаніної повідомила про базові ставки для одиниці авто: з бензиновим двигуном – 50 євро, з дизельним двигуном – 75 євро, із застосуванням до них коефіцієнтів.

Пояснюється, що розмір акцизного податку дорівнює базовій ставці, помноженій на коефіцієнт двигуна – обчислюється шляхом ділення об’єму двигуна на 1000, і коефіцієнт віку – це кількість повних календарних років.

«Розраховані за новим принципом акцизи будуть значно менше тих, що діють зараз, а різниця в розмірі ставок для різних за об’ємом двигунів авто не буде такою істотною. При цьому акцизний податок на старі авто, звичайно, буде вище за рахунок його збільшення на віковий коефіцієнт, який буде стимулювати придбання новіших авто», – розповіла Южаніна.

За її словами, прийняття змін до Податкового кодексу не тільки дозволить зменшити вартість транспортних засобів, а й створить такі необхідні правові та економічні умови для реєстрації вже ввезених в Україну машин з іноземною реєстрацією.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!