Renault разом із Volkswagen розробить дешевий електрокар

0
165

Компанії Volkswagen та Renault планують спільну розробку електромобіля. Так, йдеться про проект із розробки «зеленої» моделі, яка коштуватиме близько 20 000 євро (1,9 млн рублів за актуальним курсом). Крім того, дана модель зможе стати одним із найдоступніших електромобілів на ринку Європи та скласти конкуренцію китайським авто.

За даними Automotive News із посиланням на видання Handelsblatt, зараз переговори між компаніями знаходяться лише на початковому етапі. Інформація про те, що модельний ряд Volkswagen може поповнитись бюджетним електрокаром, який зміг би конкурувати з китайськими за вартістю, з’явилася ще минулого місяця. Тоді було оголошено, що новинка якщо і вийде на ринок, то в другій половині поточного десятиліття.

Вся справа в тому, що лише після 2025 року вдасться значно знизити цінник тягової батареї – найдорожчого елемента в конструкції електрокара. Volkswagen вже працює над уніфікованими акумуляторними осередками (Unified Battery Cell) , масовий випуск яких дасть змогу здешевити батареї вдвічі.

Відповідно до нової інформації, баварський концерн веде переговори з кількома потенційними партнерами, які можуть брати участь у проекті. Серед них була Renault, яка раніше заявляла про готовність вивести на ринок доступний електромобіль початкового рівня. Так, вже у лютому наступного року французький бренд презентує серійний електричний хетчбек Renault 5, який надихнувся моделлю R5 70-х років минулого сторіччя.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!