Головна Новини Водіям в Україні дозволили не показувати поліції документи, але є умова

Водіям в Україні дозволили не показувати поліції документи, але є умова

0
229

У рішенні суду в Україні було визначено, що поліцейські на блокпості не мають законних підстав вимагати від водіїв пред’явлення посвідчення водія. Попередньо цей документ і страховий поліс перевірялися патрульними як частина процедури контролю, проте суд визнав це суперечливим законодавству.

Відповідно до цього рішення, перевірка на блокпосту обмежується лише документами, що підтверджують особу та реєстрацію транспортного засобу, згідно з Постановою Кабінету Міністрів №1456 від 29.12.2021. Інші документи, включаючи посвідчення водія, можуть бути вимагані лише за конкретних обставин, таких як обґрунтована підозра в порушенні ПДР.

Навіть без прецедентного права в Україні, цей випадок може служити орієнтиром для інших органів та інстанцій щодо інтерпретації законодавства. Водії тепер можуть посилатися на це рішення та Постанову КМУ №1456, якщо вимагається пред’явлення посвідчення водія під час зупинки на блокпосту.

Також суд вказав, що перевірка посвідчення водія на блокпості не відповідає встановленим законом правилам і може розглядатися як незаконне втручання в права громадян.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!


Дякуємо!

Тепер редактори знають.