Стала відома загальна кількість електромобілів в Україні .

0
42

Експерти Інституту досліджень автомобільного ринку підрахували кількість електромобілів в Україні станом на кінець 2023-2011 років.

Отже, зараз загальний парк автомобілів з електродвигунами становить 81 429 одиниць, зареєстрованих в Україні (за винятком тих, які були зняті з обліку у зв’язку з вибракуванням і вивезенням за кордон).

На думку експертів, імпорту електромобілів в легкових автомобілях сприяє “нульова” ставка митного оформлення.Виходить, що реєстрація “поїздів” в Україні, на відміну від автомобілів, оснащених двигунами внутрішнього згоряння, обійдеться значно дешевше, оскільки не потрібно платити ПДВ (20% від вартості) і тарифи (10% від вартості), а податок на споживання мінімальний (ємність акумулятора 1 євро за 1 кВтг). Електромобілі імпортуються рідше, оскільки їм доводиться платити ПДВ у розмірі 20% від їх вартості через юридичні суперечки при імпорті.

Слід зазначити, що за 11 місяців українці придбали 6,2 тис.нових і старих електромобілів. Це ще один рекорд з продажу електромобілів в Україні.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!