Топ-4 підступних питання від поліції, на які краще не відповідати

0
894

Поліція іноді намагається виявити нетверезих водіїв, використовуючи різні хитрощі та маніпулятивні запитання. Знання того, як поводитися в таких ситуаціях, може допомогти уникнути непорозумінь і проблем; РБК-Україна (проект Styler) цитує адвоката Романа Симчина на YouTube, який дає поради щодо каверзних запитань поліції та відповідей на них.

Питання про здоров’я і самопочуття

Якщо поліція цікавиться вашим здоров’ям, це може означати, що вона намагається познайомитися з вами ближче, а не турбується про вас. Важливо захистити себе, оскільки визнання того, що ви втомилися або погано себе почуваєте, може призвести до штрафу або перевірки на тверезість.

Випивка вчора

Поліція рідко запитує, чи пили ви сьогодні. Зазвичай їх цікавить, скільки ви випили вчора. Важливо не зізнаватися у вживанні алкоголю, оскільки це може стати підставою для перевірки на алкоголь.

Вихід з машини

Водії не зобов’язані виходити з машини для перевірки документів. Важливо чітко розуміти, чи це пропозиція, чи прохання, оскільки інспектори можуть вимагати від водія вийти з машини лише за певних обставин.

Поспіх

Питання про поспіх – це хитрий спосіб бути спійманим на перевищенні швидкості. Важливо показати, що ви їхали в межах дозволеної ПДР, не визнаючи правопорушення.

Загальна порада юристів – уважно слухати запитання поліцейських і брати на себе відповідальність за те, що ви говорите і робите на дорозі, щоб вплинути на рішення поліції і уникнути можливих проблем.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!