Головна Новини Поліція отримала нові броньовані автомобілі (фото)

Поліція отримала нові броньовані автомобілі (фото)

0
101

Нацполіція України оголосила про отримання партії броньованих автомобілів від американських союзників. Ці машини призначені для виїзду слідчих груп з метою документування воєнних злочинів, скоєних росією, включаючи зону бойових дій.

Транспортні засоби надійшли від уряду США в рамках проекту міжнародної допомоги «Зміцнення здібностей Національної поліції України у боротьбі з російським вторгненням та захистом мирного населення». Вісім повнорозмірних броньованих пікапів Toyota Hilux, що відповідають класу захисту BR6 X, доставлені слідчим у вісім областей: Донецькій, Луганській, Запорізькій, Миколаївській, Херсонській, Сумській, Чернігівській та Харківській.

«Ці броньовані автомобілі не лише допоможуть поліцейським виконувати свої обов’язки, а й захистять особовий склад. За час повномасштабної війни ми, на жаль, втратили багатьох своїх співробітників, і багато з них отримали поранення», — наголосив на необхідності таких машин перший заступник Голови Національної поліції України Максим Цуцькірідзе.

Отримана спеціалізована техніка підвищить безпеку правоохоронців під час проведення слідчих дій. Клас захисту BR6 гарантує відповідність кузова та скла європейським стандартам EN 1522/23 та EN 1063. Товсте кулестійке скло має товщину 40-42 мм.

Технічні характеристики броньованих автомобілів класу захисту BR6 X:

  • Двері, бічні панелі, дах, передня та задня частини капсули пасажирського відсіку, акумулятор та блок керування двигуном захищені сталлю товщиною 6,5 мм.
  • Автомобіль здатний витримувати вогонь зі штурмових гвинтівок, включаючи М-16 та АК-47, а також вибухи осколкових ручних гранат та вибухових пристроїв на відстані до 3 метрів від автомобіля.
  • Захист автомобіля дозволяє витримати не лише дві ручні гранати класу DM51 (German Norm), а й підрив протипіхотної міни.
  • Бронювання поширюється на борти, двері, дах, а також включає композити, укладені під підлогою та навколо бензобака, щоб захистити пасажирів від впливу вибухівки. Всі колеса, включаючи запасне, обладнані системою Run Flat Tyre System, що забезпечує автомобілю можливість продовжити рух із пробитими шинами із зони обстрілу.

Старший радник із правоохоронних питань Посольства США Оді Холловей запевнив присутніх у підтримці української поліції: «Ми допомагаємо вам, але ваш внесок у перемогу над ворогом безцінний. Ми дуже вдячні за вашу роботу і готові підтримати вас».

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!


Дякуємо!

Тепер редактори знають.