Депутати придумали чергове нововведення для водіїв

0
1192

Депутати Верховної Ради хочуть внести суттєві поправки в закон «Про парковки», ще до вступу його в силу. Зокрема, йдеться про внесення змін до суті поняття «послуги парковки».

Законопроект №8423 пропонує покласти на паркувальників відповідальність не тільки за «непроникнення на них сторонніх» осіб, а й за їх збереження і цілісність. Для цього суть поняття «парковка» фактично хочуть прирівняти до терміну «зберігання». Як і раніше, паркувальний майданчик буде зобов’язаний видати автомобіль власнику на першу його вимогу.

При цьому документ пропонує заборонити переміщати розміщений на парковці автомобіль, крім випадків, коли він істотно перешкоджає руху інших машин. Навіть в тих випадках, коли його власник відмовляється платити за послуги.

Та й взагалі, хоч якось обмежувати рух авто в разі несплати або неповної оплати за послуги документ суворо забороняє. І пропонує розбиратися з боржником в судах.

Іншими словами, якщо проект буде прийнятий в сесійній залі, автомобілісти зможуть, спираючись на його норми, не платити за парковку. Ні евакуювати авто, ні заборонити йому виїхати з території паркувального майданчику не можна.

Джерело: ubr.ua

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!