У поліції прокоментували, який поворотник потрібний при в’їзді на коло

0
129

Читаючи правила дорожнього руху, може здатися, що в Україні немає нічого складного у проїзді перехресть з круговим рухом. Наприклад, головна дорога завжди знаходиться на перехресті, а при в’їзді на перехрестя потрібно пропустити людей, які вже їдуть по ньому. Виїжджаючи з перехрестя, ви повертаєте праворуч.

Незважаючи на ці прості правила, на реальних перехрестях виникає багато питань, оскільки багато нюансів проїзду перехрестя з круговим рухом не прописані в правилах дорожнього руху. Цю ситуацію час від часу виправляє поліція, яка пояснює водіям, як правильно проїжджати такі перехрестя. Однак одна з нещодавніх спроб пояснити необхідні знаки повороту виявилася невдалою.

Так, під нещодавньою статтею Патрульної поліції Києва про те, як правильно проїжджати перехрестя з круговим рухом, користувач поставив цілком конкретне запитання про те, який покажчик повороту слід вмикати, рухаючись до перехрестя з круговим рухом – лівий, правий чи взагалі не вмикати.

На жаль, офіційного коментаря від Патрульної поліції з цього питання отримати не вдалося. Це пов’язано з тим, що у відповідь на коментар користувача офіційна сторінка поліції лише процитувала правила дорожнього руху і не відповіла на питання, чи потрібно вмикати покажчики повороту при в’їзді на перехрестя з круговим рухом, і якщо так, то які саме покажчики повороту.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!